پایه پنل خورشیدی یا استراکچر پنل خورشیدی به یک پایه فلزی معمولا از جنس آلمینیوم گفته می شود که صفحات خورشیدی بر روی آن نصب می گردند . در سیستم های برق خورشیدی برای دریافت حداکثر انرژی نور خورشیدی و افزایش راندمان سیستم ، پنل ها با زاویه ای بین 35 تا 45 درجه به سمت جنوب قرار داده می شوند . برای تنظیم این جهت و جلوگیری از تغییر آن ، پنل خورشیدی به پایه هایی مخصوص که بو طور معمول از جنس آلمینیوم ساخته می شوند ، بسته می شوند .
- این پایه علاوه بر قرار دادن پنل در جهتی مناسب ، از پنل ها در مقابل باد و طوفان و سایر نیرو های خارجی محافظت کرده و آن ها را محکم سر جای خود نگه می دارد . پایه پنل خورشیدی را از لحاظ شکل ، ظاهر و نوع اتصال پنل به آن می توان به دسته های زیر تقسیم نمود که از هر کدام در کاربرد متفاوتی استفاده می شود :
- – پایه های ثابت و تخت
- – پایه های ثابت شیب دار
- – پایه هایی با قابلیت تنظیم شیب و ارتفاع
- – پایه هایی با قابلیت تنظیم زاویه
- – پایه های متحرک و هوشمند
پایه های ثابت همانطور که از نامشان نیز پیداست ، ثابت بوده و نمی توان ابعاد ، ارتفاع ، شیب و زاویه آن را تنظیم نمود . این پایه ها خود به دو دسته تخت و شیب دار تقسیم می شوند که از نوع تخت بر روی مکان های شیب دار مانند شیروانی و از نوع شیب دار در مکان هایی تخت مانند پشت بام و یا سقف خانه استفاده می شود . پایه های تنظیم شونده نیز داری قابلیت تنظیم ارتفاع ، شیب و زاویه می باشند که در نوع اول شیب و ارتفاع پایه بسته به ابعاد پنل و موقیت نصب تنظیم می شود و نوع دوم که در آن فقط زاویه قابل تنظیم است ، پنل دارای دو درجه آزادی است و می توان سطح پنل را نسبت به محور x و y تنظیم نمود . لازم به ذکر است که پایه هایی با قابلیت تنظیم زاویه ، مانند پایه های تخت می باشند با این تفاوت که یک لولا در قسمت زیرین قرار گرفته و می تواند زاویه را تنظیم نماید .
پایه پنل خورشیدی متحرک ( هوشمند )
پایه متحرک نسل جدیدی از پایه پنل خورشیدی است که می تواند به صورت خودکار و هوشمند ، شیب و جهت یک صفحه خورشیدی را تنظیم نماید . ساختار این پایه ها مانند پایه هایی با قابلیت تنظیم بوده که عملیات تنظیم توسط موتور های الکتریکی و برد کنترل صورت می گیرد . همچنین سنسور هایی در اطراف آن نصب شده است که با سنجش شدت نور خورشید در هر جهت ، جهت و شیب پنل خورشیدی نسبت به زمین را تایین می نماید . مقادیر اندازه گیری شده توسط سنسور های مورد نظر به واحد کنترل ارسال می شود و واحد کنترل بر اساس مقادیر دریافت شده موتور ها در جهت کنترل زاویه و جهت پنل ها روشن و خاموش می نماید .
ویژگی مهم این مدل پایه ها ، افزایش راندمان سیستم برق خورشیدی است که با تنظیم جهت پنل و قرار دادن آن در موقعیتی که بیشترین نور خورشید جذب پنل می شود ، انرژی تولیدی به حداکثر برسد .
برای آشنایی بیشتر با پنل های خورشیدی و سیستم برق خورشیدی می توانید به لینک مقاله آشنایی با صفحات خورشیدی مراجعه نمایید .
2 نظر برای این نوشته ثبت شده است
پایه هم موجود دارید
با احترام خیر . پایه با توجه به نیاز و پروژه شما به صورت آلمینیومی طراحی می شود . در صورت نیاز می توانید با تلفن های شرکت در تماس باشید