برند ای پی اور EPEVER یکی از قدیمی ترین و معتبر ترین تولیدکنندگان تجهیزات برق خورشیدی به خصوص شارژکنترلر و اینورتر است که محصولات با کیفیت خود را به سراسر جهان به خصوص کشور ایران صادر می نماید. این برند چینی محصولاتی با کیفیت تولید می نماید که کشورهای اروپایی نیز جزو مشتریان آن به حساب می آیند. تنوع محصولات ای پی اور به خصوص در دسته بندی شارژکنترلر ها بالا است و در این مقاله قصد داریم شما رو با تنوع محصولات این برند در دسته بندی شارژکنترلرهای MPPT آشنا کنیم. قبل از مطالعه این نوشته می توانید به نوشته تفاوت دو شارژکنترلر PWM و MPPT مراجعه نمایید.
شارژکنترلرهای MPPT برند ای پی اور
همانطور که گفته شد برند ای پی اور دارای تنوع بالایی در شارژکنترلرهای PWM و MPPT است و به همین دلیل به راحتی می توان نیازهای هر پروژه برق خورشیدی را برآورده نمود. مهم ترین خانواده های شارژکنترلر MPPT ای پی اور به صورت زیر است:
- شارژکنترلر سری TRACER
- شارژکنترلر سری XTRA
- شارژکنترلر سری TRIRON
- شارژکنترلر سری iTracer و eTracer
- شارژکنترلر سری DuoRacer
- شارژکنترلر سری MSC
- شارژکنترلر سری Tracer BP, LPLI, BPL
در ادامه قصد داریم به معرفی تک تک این خانواده ها بپردازیم پس با مجله آموزشی برق خورشیدی سولارنیرو همراه باشید.
خانواده TRACER
شاید TRACER را بتوان به نوعی قدیمی ترین و پر فروش ترین سری شارژکنترلرهای MPPT برند ای پی اور معرفی نمود. این خانواده خود دارای سری های مختلف است. به طور کلی این خانواده دارای دو رنج شارژر 10 تا 40 آمپر و سری قوی تر شارژرهای 50 تا 100 آمپر هست که هر دو به عنوان TRACER معرفی می شوند. به عنوان مثال شارژکنترلر TRACER4210A یک شارژر 40 آمپر 12/24 ولت و شارژکنترلر TRACER6415 یک شارژر 60 آمپر 12/24/36/48 ولت است. تفاوت این دو سری بسیار اندک است اما شارژر های 50 تا 100 آمپر این خانواده دارای ابعاد بزرگتر و همچنین بدون خروجی Load است.
ناگفته نماند که این خانواده دارای یک سری CN نیز هست که نمایشگر LCD از روی آن حذف شده و دارای قیمت مناسب تر است. از ویژگی های این خانواده می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- شارژکنترلرهای MPPT با عملکرد قوی مناسب برای آب و هوای ایران
- دارای نمایشگر LCD جهت نمایش ولتاژ پنل خورشیدی، باتری و خروجی و همچنین ظرفیت باتری
- حداکثر ولتاژ MPPT ورودی برای سری 10 تا 40 آمپر 100 ولت و برای 50 تا 100 آمپر 150 و 200 ولت
برای مشاهده محصولات خانواده TRACER می توانید به لینک شارژکنترلر سری Tracer برند ای پی اور مراجعه نمایید.
خانواده XTRA
سری XTRA جدیدتر، جایگزین سری TRACER و دارای ظاهری بهتر با امکانات بیشتر است. این سری علاوه بر امکانات سری TRACER دارای امکانات خروجی بهتر و قابلیت اتصال باتری لیتیوم است. خانواده XTRA دارای سه مدل XDB، XDS1 و XDS2 است که مدل XDB بدون نمایشگر، مدل XDS1 با نمایشگر اما با امکانات محدود و XDS2 داری نمایشگر با قابلیت نمایش ولتاژ ها و ظرفیت باتری است. سری XTRA در حال حاضر در رنج 10 تا 40 آمپر در ولتاژ های 100 و 150 ولت با ولتاژ باتری 12 تا 48 ولت تولید می شود و جزو یکی از محبوب ترین سری ها به حساب می آید.
برای مشاهده محصولات سری XTRA می توانید به لینک شارژکنترلر سری XTRA برند ای پی اور مراجعه نمایید.
خانواده TRIRON
یکی از مشکلات پیش روی برخی از پروژه های برق خورشیدی، تنوع در نیاز به امکانات خروجی شارژکنترلر است. برای مثال گاهی نیاز به خروجی USB و گاهی نیاز به خروجی RS485 جهت تنظیمات شارژر یا فرمان به اینورتر است. خانواده TRIRON به عنوان یک شارژکنترلر ماژولار به بازار معرفی شد که کاربر می تواند در صورت نیاز، نوع خروجی و صفحه نمایش شارژکنترلر را به صورت ماژولار تغییر دهد. این قابلیت برای بسیاری از پروژه ها کاربردی اما برخی دیگر قابلیت بی استفاده است. به نظر می رسد کمپانی ای پی اور تمایلی به توسعه و تولید این سری از شارژکنترلر ها در آینده نداشته باشد اما در حال حاضر گزینه مناسبی در کنار شارژکنترلرهای TRACER و XTRA است.
برای مشاهده محصولات سری TRIRON می توانید به لینک شارژکنترلر سری TRIRON برند ای پی اور مراجعه نمایید.
خانواده eTRACER و iTRACER
این دو خانواده جزو شارژکنترلرهای MPPT صنعتی برند ای پی اور به حساب می آیند. هر دوی این شارژها در دو رنج 45 و 60 آمپر و با ولتاژ باتری 12 تا 48 ولت تولید می شوند. هیت سینک آلمینیومی این سری و ظاهر آن بیانگر دوام شارژکنترلر در شرایط سخت دمایی است که شما می توانید در محیط های گرم به راحتی روی آن حساب نمایید. لازم به ذکر است این خانواده جزو اولین شارژرهای ای پی اور است که از قابلیت موازی سازی بهره می برند.
خانواده DuoRacer
یکی از کاربردهای ویژه و مهم برق خورشیدی در ماشین های کمپر است. این ماشین ها به دلیل سفرهای طولانی به برق دسترسی نداشته و برای تامین برق تجهیزات داخل اتومبیل از برق خورشیدی استفاده می شود. این ماشین ها علاوه بر باتری اصلی ماشین از یک باتری کمکی جهت تامین برق تجهیزات الکتریکی استفاده می نماید. سری DuoRacer اولین سری از شارزکنترلرهای ای پی اور است که دارای دو خروجی باتری است که می توان یکی را به باتری ماشین و دیگری را به باتری کمکی متصل نمود. این شارژر همزمان دو باتری را شارژ می کند.
خانواده MSC
برعکس سری DuoRacer، خانواده MSC دارای دو خروجی با قابلیت تنظیم ولتاژ هستن. برای مثال یک پروژه برق خورشیدی را در نظر بگیرید که نیاز به دو ولتاژ 12 ولت و 24 ولت را به صورت همزمان دارد. برای تامین چنین نیازی می توان از سری MSC و با ساده ترین تنظیمات استفاده نمود. همچنین این خانواده اولین سری از شارژکنترلرهای MPPT برند ای پی اور است که می تواند بدون باتری، انرژی الکتریکی مصرف کننده را تامین نماید.
خانواده Tracer BP, LPLI, BPL
در برخی پروژه های روشنایی یا رادیویی که از برق خورشیدی برای تامین انرژی استفاده می شود، نیاز به شارژکنترلرهایی بدون نمایشگر اما با قابلیت های خاص است که سری BP، LPLI و BPL از خانواده TRACER جوابگوی این نیاز ها هستند. برای مثال سری LPLI دارای درایور LED و سری BP به صورت ضد آب و با قابلیت IoT به بازار عرضه می شود.
در این نوشته تلاش شد تا شما عزیزان را با خانواده های شارژکنترلر MPPT برند ای پی اور آشنا کنیم. امیدواریم که این نوشته براتون کاربردی باشه. شما می تونید جهت آشنایی بیشتر با تجهیزات برق خورشیدی و نیروگاه خورشیدی جدید ترین مطالب مجله آموزشی و خبر سولارنیرو رو مطالعه کنید. همچنین مطالعه نوشته معرفی خانواده شارژکنترلرهای PWM برند ای پی اور نیز توصیه می شود.