تلفن تماس: ۰۹۱۰۱۶۸۱۱۳۸ - ۰۲۱۸۸۴۵۸۶۱۹

شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۱۷ و پنجشنبه تا ۱۲:۳۰

برسی مشخصات پنل خورشیدی 550 وات برند AE SOLAR مدل MD-144BS

دیتاشیت پنل خورشیدی

یکی از پرطرفدارترین نوشته های منتشر شده در مجله آموزشی سولارنیرو، معرفی پارامترهای الکتریکی نوشته شده در دیتاشیت پنل خورشیدی بود که یکی از کاربران تقاضا داشتن تا دیتاشیت یک پنل به صورت واقعی مورد برسی قرار بگیرد و در این نوشته قصد داریم این کار را انجام دهیم. در این نوشته به صورت نمونه به معرفی پنل 550 وات مونوکریستال برند AE SOLAR مدل MD-144BS و برسی دیتاشیت آن خواهیم پرداخت پس اگر فکر می کنید این نوشته براتون مفید خواهد بود، در ادامه با مجله آموشی سولارنیرو همراه باشید. لازم به ذکر است این نوشته مکمل نوشته آشنایی با دیتاشیت پنل خورشیدی از همین سایت است که توصیه می شود

 

پنل خورشیدی 550 وات مدل MD-144BS برند AE SOLAR

پنل خورشیدی 550 وات مونوکریستال مدل MD-144BS توسط کپانی آلمانی AE SOLAR اولین بار در سال 2021 تولید و روانه بازار جهانی شد. این پنل خورشیدی از 144 سلول مونوکریستال هاف سل پرک تشکیل شده که سایز هر سلول آن 182 میلی متر است. برای آشنایی با تکنولوژی ساخت این پنل خورشیدی و سلول خورشیدی آن می توانید به نوشته معرفی تکنولوژی پرک و هاف سل در پنل خورشیدی از همین سایت مراجعه کنید. همچنین جهت مشاهده مشخصات و همچنین دریافت دیتاشیت این محصول نیز می توانید به لینک پنل 550 وات مونوکریستال برند AE SOLAR از همین سایت مراجعه نمایید.

برای منظم شدن کار قصد داریم پارامتر ها را به دو گروه مکانیکال و الکتریکال تقسیم کنیم و هر کدام را به صورت مجزا برسی نماییم. در ادامه با ما همراه باشید.

 

مشخصات مکانیکال پنل خورشیدی 550 وات برند AE SOLAR

این بخش شامل مشخصات مکانیکی پنل خورشیدی از جمله، وزن، ابعاد، شکل و بسته بندی است. تصویر زیر به صورت مستقیم از دیتاشیت این پنل خورشیدی برداشته شده و در ادامه هر کدام از پارامتر ها معرفی می شود.

ابعاد پنل خورشیدی ۵۵۰ وات AE SOLAR

 

همانطور که در این تصویر مشاهده می کنید، طول این پنل برابر با ۲۲۷۸ میلی متر و عرض آن ۱۱۳۳ میلی متر است. در تصویر بالا ابعاد داخل فریم آلمینیومی پنل و همچنین ضخامت و عرض فریم نیز مشخص شده است. ضخامت فریم پنل برابر با ضخامت کل پنل است و عدد بسیار مهمی برای انتخاب کلمپ آلمینیومی جهت اتصال پنل خورشیدی به سازه خورشیدی است. ضخامت این مدل پنل برابر با ۳۵ میلی متر است که در نسخه های جدید تر ضخامت به ۳۰ میلی متر کاهش پیدا کرده است تا در هر پالت و کانتینر تعداد بیشتری پنل خورشیدی قرار بگیرد. در تصویر های کوچک، نمای وسطی با نام Mounting Hole  نشانگر ابعاد سوراخ های پشت پنل است که به طور معمول بیضی شکل تولید می شود و در برخی سازه ها به جای کلمپ آلمینیومی از پیچ برای محکم کردن پنل خورشیدی استفاده می شود.

تصویر زیر جدول مشخصات مکانیکال و بسته بندی همین پنل خورشیدی است که به طور معمول شامل اطلاعات مهمی جهت نصب یا انبار پنل های خورشیدی است. همچنین اطلاعاتی در مورد سلول و طراحی پنل را در اختیار طراح قرار می دهد.

جدول اطلاعات بسته بندی پنل خورشیدی

مشخصات درج شده در جدول بالا تفکیک شده به صورت زیر است:

  • مشخصه Cell Type بیانگر تکنولوژی سلول خورشیدی این پنل خورشیدی است که در این مورد از تکنولوژی سلول ۱۸۲ میلی متری هاف سل پرک با ناخالص سازی عنصر گالیوم استفاده شده است.
  • ردیف بعدی No. of cells تعداد سلول مورد استفاده در این پنل را مشخص می کند که تعداد آن ۱۴۴ سلول است.
  • ردیف بعدی Bifaciality بیانگر نسبت راندمان قسمت رویی پنل به پشتی پنل خورشیدی در پنل های دو طرفه یا دابل گلس است که به زودی به معرفی این نوع پنل خورشیدی در مجله آموزشی سولارنیرو خواهیم پرداخت. این پارامتر نیز به صورت جزئی در آن نوشته برسی خواهد شد.
  • ردیف بعدی Glass نوع شیشه و ضخامت آن را مشخص می کند که در این مثال از شیشه ۳.۲ میلی متری با کمترین تلفات استفاده شده است.
  • ردیف بعد از آن Encapsulation مشخص کننده ماده عایق کننده سلول ها با فضای بیرون است که به طور معمول EVA یا همان اتیلن ونیل استات است. این ماده از نفوذ گرد و غبار به داخل سلول ها جلوگیری می کند و شفاف است.
  • مشخصه Back cover بیانگر فرم صفحه پشتی پنل خورشیدی است که پشت سلول ها نصب می شود. در این مدل به دلیل دوطرفه یا دابل گلس بودن پنل به صورت شفاف یا ترانسپرنت است.
  • مشخصه Junction box جنس و درجه حفاظت باکس الکتریکال پشت پنل خورشیدی را مشخص می کند که در اینجا فقط به درجه حفاظت یعنی IP68 اشاره شده است.
  • مشخصه بعدی بیانگر جنس و ضخامت فریم دور پنل خورشیدی است که در این مثال جنس فریم آلمینیوم آنودایز با ضخامت ۳۵ میلی متر است.
  • مشخصه بعدی Cable مشخص کننده جنس، طول و سطح مقطع کابل قرار گرفته در پشت پنل است که در این مورد از دو کابل تک رشته با سطح مقطع ۴ میلی متر به طول ۳۵ سانتی متر استفاده شده است.
  • مشخصه بعدی Connectors بیانگر نوع کانکتور یا اتصال سر کابل پنل خورشیدی است که به صورت استاندارد ۹۹ درصد پنل ها از کانکتور MC4 تکی استفاده می کنند.
  • دو مشخصه بعدی Dimension و Weight به ترتیب ابعاد و وزن پنل خورشیدی است.
  • سه مشخصه آخر Hail Resistance و Wind load و Mechanical load به ترتیب بیانگر مقاومت پنل در مقابل تگرگ، بار باد و فشار مکانیکی وارد شده بر سطح آن است که به شدت به انتخاب پنل در شرایط آب و هوایی مختلف کمک می کند.
  • مشخصه Packaging configuration مربوط به تعداد پنل در هر پالت است. در این نمونه هر پالت دوبل (دو پالت قرار گرفته بر روی هم) شامل ۶۲ عدد پنل خورشیدی است.
  • مشخصه Loading capacity تعداد پنل ها در هر کانتینر ۴۰ فوت ارتفاع بلند را مشخص می کند که در این نمونه ۶۲۰ عدد است. هر کانتینر شامل ۳۴۱ کیلووات پنل خورشیدی می شود. (به شرط استفاده از پنل ۵۵۰ وات)
  • پارامتر Size / Pallet ابعاد بسته بندی پالت پنل خورشیدی و در آخر پارامتر Weight در جدول Packaging information مشخص کننده وزن یک یا دوبل پالت را نشان می دهد که در این مورد هر پالت دوبل ۱۸۰۴ کیلوگرم است.

 

مشخصات الکتریکال پنل خورشیدی 550 وات AE SOLAR

این بخش مربوط به پارامتر های الکتریکی پنل خورشیدی به ویژه ولتاژ ها و جریان ها است. جداول موجود در این بخش بیشتر مناسب طراح برق نیروگاه خورشیدی است و کمک بسیاری به طراحی استرینگ ها و اینورتر و شارژکنترلر در یک نیروگاه خورشیدی متصل یا مجزا از شبکه می کند.

جدول مشخصات الکتریکی پنل خورشیدی

 

این بخش شامل دو جدول اصلی است که هر دو تقریبا مشابه یکدیگر است. جدول اول مشخصات پنل را بر اساس تست STC محاسبه و جدول دوم مشخصات را بر اساس تست NMOT یا همان NOTC اندازه گیری و در جدول درج کرده است. تفاوت دقیق این دو تست را می توانید در نوشته آموزش پنل خورشیدی مشاهده کنید. اما به طور ساده تست STC یک شرایط آزمایشگاهی است و بیشتر جنبه تجاری دارد اما در عمل خروجی پنل خورشیدی به ویژه در هوایی نیمه ابری یا آلودی شبیه به نتایج تست NOTC است. برای طراحی سیستم خورشیدی به صورت بدبینانه و با ضرایب اطمینان بالا معمولا از جدول دوم استفاده می شود و برای طراحی خوشبینانه تر میانگین جدول اول و دوم مورد استفاده قرار می گیرد.

مقادیر درج شده در این جدول به صورت زیر است:

  • پارامتر Pmax حداکثر توان خروجی پنل خورشیدی بر حسب وات در حداکثر تابش است. Pmax = Vmpp x Impp
  • پارامتر Vmpp حداکثر ولتاژ پنل خورشیدی زمانی که در نقطه حداکثر توان هستیم اندازه گیری می شود
  • پارامتر Impp نیز حداکثر جریان پنل خورشیدی در نقطه حداکثر توان است. که از حاصل ضرب آن در Vmpp پارامتر Pmax بدست می آید.
  • پارامتر Voc حداکثر ولتاژ پنل در حالت مدار باز است که هیچ جریانی از پنل عبور نمی کند و جریان آن صفر است. این پارامتر حداکثر ولتاژی است که در خروجی پنل دیده می شود و برای محاسبه تجهیزات حفاظتی بسیار کاربرد دارد.
  • پارامتر Isc حداکثر جریان اتصال کوتاه پنل خورشیدی است زمانی که سیم مثبت و منفی پنل خورشیدی به صورت مستقیم به یکدیگر وصل شده و همانند ولتاژ مدار باز مناسب طراحی سیستم حفاظتی است.
  • پارامتر Module efficiency یا همان راندمان پنل خورشیدی بیانگر بازده نسبت توان خروجی به ابعاد پنل خورشیدی است که هر چه افزایش یابد، ابعاد پنل خورشیدی کوچکتر می شود.
  • پارامتر Power tolerance مقدار خطای توان خروجی است که در این مدل 0 تا 5 وات است که توان خروجی بین 550 تا 555 وات متغیر است.
  • پارامتر Maximum system voltage زمانی کاربرد دارد که تعدادی پنل خورشیدی با یکدیگر سری شده اند که در این صورت نباید جمع ولتاژ تمامی پنل ها از این مقدار فراتر رود.
  • پارامتر Maximum series fuse rating حداکثر آمپراژ فیوزی است که سر راه پنل خورشیدی قرار می گیرد و از اتصال کوتاه و عبور جریان بیش از آن از هر پنل خورشیدی جلوگیری می کند.

تمامی پارامتر های بیان شده مربوط به رنج پنل 530 تا 550 وات است که در این نوشته محصول مورد برسی ما 550 وات بوده است. تمامی پارامتر ها در نوشته آشنایی با دیتاشیت پنل خورشیدی به صورت مجزا تعریف شده اند که برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می شود این نوشته نیز مطالعه شود. همچنین جدول و نموداری مربوط به تاثیر حرارت بر پنل خورشیدی در دیتاشیت ها قرار می گیرد که نمونه آن را در تصویر زیر می توانید مشاهده کنید.

تاثیر حرارت بر پنل خورشیدی

مطابق با جدول و نمودار سمت جپ، رنج دمای مجاز این پنل خورشیدی بین منفی 40 تا مثبت 85 درجه است که در صورت افزایش دما به ازای هر درجه سانتی گراد از دمای 25 درجه مرجع، حدود 0.35 درصد از توان خروجی، 0.275 درصد از ولتاژ مدار باز پنل خورشیدی کاسته و 0.045 درصد به جریان اتصال کوتاه افزوده می شود. در نمودار سمت چپ تاثیر دما در توان خروجی با منحنی رسم شده است که هر منحتی با رنگ مشخص بیانگر شدت تابش مشخص بر حسب وات بر متر مربع است.

آخرین تصویر نیز نشانگر گارانتی عملکرد است که کمپانی AE SOLAR آلمان تضمین می دهد توان خروجی تا 30 سال حداکثر 15 تا 20 درصد افت می کند.

 

در این نوشته تلاش کردیم به معرفی تمامی پارامتر های ذکر شده در دیتاشیت پنل خورشیدی بپردازیم. این نوشته مکمل نوشته آشنایی با دیتاشیت پنل خورشیدی از همین سایت است که توصیه می شود در کنار این نوشته مطالعه شود.

لطفا نظر خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید

توان در برق خورشیدی
پست بعدی

توان الکتریکی در نیروگاه خورشیدی

بازار برق خورشیدی
پست قبلی

چطوری وارد بازار نیروگاه برق خورشیدی شویم؟

To Top