نوآوری جدیدی که در زمینهی طراحی سلولهای خورشیدی بوجود آمده است، این ظرفیت را دارد که هزینهی تولید پنل خورشیدی را کاهش دهد. این پنل خورشیدی جدید توسط دانشمندان دانشگاه شفیلد و سازمان تکنولوژی و انرژی ساخته شده است.
طبق مقالهای که در مجله دانش انرژی و محیط زیست به چاپ رسیده، همکاری دانشمندان شفیلد و سازمان انرژی تعیین میکند که یک طراحی منحصر به فرد با سطح شیاردار تا چه حد میتواند موجب افزایش بازده پنل خورشیدی شود.
محققان نشان دادهاند با استفاده از دیوارههایی که پوشش شیاردار ریز و مقاوم با اتصالات الکتریکی متفاوت دارند، میتوان با پر کردن این شیارهای ریز توسط نیمه هادی نوع جدیدی از پنل خورشیدی را تولید کرد.
نوآوری طراحی 3D خیلی از مراحل فرایند تولید را که وابسته به پنل خورشیدی مرسوم بود و اجازه میداد تا مواد جدیدی که چندان مناسب پنل خورشیدی نبودند به کار گرفته شوند حذف کرد.
پروفسور دیوید لیدزی، از دپارتمان فیزیک و ستارهشناسی دانشگاه شفیلد، که سرپرست تیم همکاری با سازمان انرژی است باورد دارد که : همهی جهان به استفاده از پنل خورشیدی علاقهمند هستند تا بتوانند از طریق انرژی سبز، تولید کربن را کاهش دهند.
طراحی پنل خورشیدی شیاردار هم خلاقانه و هم قابل تحسین است و بصورت بالقوه میتواند تلفات نوری دستگاه را کاهش دهد.
سازمان انرژی پیشبینی میکند وزن پنل خورشیدی که از این طراحی بهرهمند باشد تنها کسری از پنل خورشیدی مرسوم را دارد اما قدرت آن معادل پنل عادی خواهد بود که میتواند در مناطق کمتر توسعه یافته دنیا که پنل خورشیدی با وزن بالا را نمیتوان به آنجا انتقال داد مناسب باشد.
محققان میگویند مزایای دیگر طراحی شیاردار پنل خورشیدی میتوان به حذف جا به جایی پر هزینهی اکسیدهای رسانا، استفاده از اتصالات داخلی ساده و ارزان و توانایی هماهنگی خروجی الکتریکی مطابق با نیازهای کاربری اشاره کرد.
دکتر ترور مک آردل، دانشمند ارشد تحقیقات در سازمان انرژی ادعا دارد: در 40 سال گذشته، اکثر سلولهای خورشیدی منطبق بر ساختار صاف معمولی هستند که در لایههای مختلف خود مواد یکی روی دیگری قرار گرفتهاند تا پنل خورشیدی را بوجو آورند. با این حال ما پنل خورشیدی با طراحی متفاوت را توسعه دادهایم که در سطح خود شیارهای ریزی دارد که هرکدام از این شیارها پهنایی کمتر از یک تار مو دارند.
پروفسور لیدزی همچنین میگوید: دستگاههایی که ما با کمک سازمان انرژی تولید کردهایم بازدهای امیدوارکننده دارند، که به همین وسیله 7 درصد انرژی خورشیدی که بر پنل خورشیدی شیاردار میتابد مستقیما به برق تبدیل میشود، که تا همین جا حدود یک سوم بیشترین تولید پنل خورشیدی پرهزینهی مرسوم در بازار است.
بنا بر کار منتشر شده در این مقاله، دانشگاه شفیلد و سازمان تکنولوژی و انرژی با موفقیت نشان داده است که این مینی مدل کارایی دارد. در حال حاضر این سازمان بر روی تولید انبوه این تکنولوژی و تجارت آن تمرکز دارد.
نیل اسپان، مدیر عامل سازمان میگوید: ما بر این باور هستیم که این معماری ثبت شده یک ایدهی دگرگون کننده است. موقعیتهای تجاری برای پنلهای خورشیدی ما قابل توجه و مهم هستند، مانند راهکارهای افگرید، تجارت و سیستم داخلی، تامین کردن اینترنت، تولید برق قابل حمل و تجهیزات نظامی. این تکنولوژی مزایای اجتماعی و اقتصادی مهمی به کاربر نهایی ارائه میدهد.
منبع: groovy-solar-technology-aims-future
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره در زمینه احداث نیروگاه برق خورشیدی می توانید با کارشناسان ما در سولار نیرو در تماس باشید .
سولارنیرو تامین کننده تجهیزات نیروگاه خورشیدی در سطح کشور